Tirsdagen var en ren transportetappe til Berlin. Vi spiste middag på Alex på Alexanderplatz i sentrum før vi kom til hotellet om kvelden. 

Onsdag var det besøk og omvisning i Stasi-fengselet før vi fikk en sightseeing både til fots og i buss i sentrum. Deler av sentrum var stengt pga kongelig besøk - kong Charles og frue - og sannelig fikk vi sett dem i bilen, eller i alle fall en arm som vinket... 

Hamburger på Hard Rock Cafe var populært, og så var det tid til shopping. Mange elever var også oppe i tv-tårnet på Alexanderplatz. 

Nest siste dag på turen var et besøk i Sachsenhausen og kvinneleiren Ravensbruck. Det ga sterke inntrykk å gå der. I begge leirene var det elever som leste dikt, og i Ravensbruck la alle elevene en rose på "Tårenes sjø". 

Fredagen var kun kjøring hjemover, men vi hadde såpass god tid at det ble et langt stopp i Padborg til litt grensehandel, og også et par timers pause i Århus. 

Etter en noe bølgete overfart fra Hirtshals til Kristiansand var det tid for å ta farvel med en populær guide og ditto sjåfør. 

Tusen takk til elever og foreldre som alle gjorde sitt til at dette ble en flott og minnerik tur!